SE Direkt skall säljas!

Det svenska registriet har bestämt sig för att sälja SE Direkt. SE Direkt är en direkt konkurrent till Registrera Domän och det kan kännas konstigt att det svenska registriet skall konkurrera med sina registrars. Syftet har varit att det alltid skall finnas en registrar att falla tillbaka till om någon annan registrar misslyckas med något. Låt säga att en registrar missköter sig så att denna mister avtalet med IIS. Du kan IIS flytta all domäner från denna registrar till SE Direkt, där IIS äger SE Direkt och man därför kan känna sig trygg över att ägarna till domänerna inte kommer att få problem i och med att deras registrar inte längre kan hantera .se och .nu domäner.

Vi på Registrera Domän har alltid tyckt att detta varit ett rimligt upplägg. SE Direkt har lagt sig på en prisnivå som är ganska hög och de erbjuder inte några extra tjänster som DNS, e-post etc. Konkurrensen har inte varit svår där tycker vi. Vi har sett SE Direkt som ett trovärdigt alternativ att använda som en trygghet för domänägare. Vi har också hänvisat kunder till SE Direkt när vi och kunden inte har en perfekt match. Det känns då helt ok att hänvisa till SE Direkt.

Nu kommer detta dock till ett slut. Vi tycker det är synd.

Det svenska registret IIS skriver i sitt nyhetsbrev till oss registrarer:

IIS styrelse har beslutat att sälja .SE Direkt, IIS egen registrar. Mer information

om försäljningsprocessen och tidplanen kommer att publiceras på IIS webbplats den 1 oktober

Nu finns sidan med information till intressenter av .SE Direkt-försäljningen uppe på IIS webbplats via följande länk:

Har man sin domän hos SE-Direkt är det verkligen läge för att flytta sin domän nu.

Internetstiftelsen säljer .SE Direkt till Loopia

https://www.sedirekt.se/loopia-tar-over-…er-12-feb/

Kul att det blev ett svenskt företag. Misstänkte att någon internationell spelare skulle köpa för att etablera sig på den svenska marknaden, typ GoDaddy, Tucows. Det hade inte varit roligt. Grattis till Loopia, och nuvarande kunder till .SE Direkt.

Nu hade vi några domäner hos SE Direkt, så vi blev själva kunder hos Loopia Big Grin

Som kund hos Loopia får vi också deras nyhetsbrev. Intressant att se hur våra konkurrenter kommunicerar med sina kunder Dodgy